01.05.24

Miezītes skola

 


                                                             (Miezītes skola agrāk)

 





                                              (Fotografēts 2024.gadā, Līgas Landsbergas foto)

1936.gada jūlija „Zemgales balss” raksta, ka „Miezītes pamatskolas ēkas izbūves pabeigšanas darbus pilsētas valde uzdevusi uzņēmējam K. Bērziņam, kā lētāk nosolītajam”.

1936.gada augusta „Zemgales balsī” rakstīts: “Miezītes pamatskolas izbūves darbi rosīgi turpinās. Pēc izbūves telpas skolā būs vairāk piemērotas savam uzdevumam un pati Miezīte - par vienu glītu ēku bagātāka. Nav šaubu, ka paši miezītnieki parūpēsies par savas skolas apkārtnes izdaiļošanu, bet bijušie šīs skolas audzēkņi atcerēsies viņu un ziedos vai nu kādu gleznu vai arī mūsu ievērojamo darbinieku ģīmetnes skolas iekšējai izdaiļošanai, tāpat grāmatas skolas bibliotēkai. Skolas izbūves darbus cer pabeigt mēneša laikā”.

Savukārt 1973.gada oktobra „Darba uzvara” stāsta par starptautiski augsti novērtēto un godalgoto jauno naturālistu darbu Jelgavā, bet telpas un izmēģinājumu lauciņi tiem ir par maziem. Tāpēc „galvenais selekcijas darbs notiek paplašinātajā teritorijā izmēģinājumu lauciņos Miezītes ceļā. Te izveidota mācību un ražošanas bāze. Šopavasar stacijas rīcībā nodeva bijušās Miezītes skolas ēku. Daudz kas vēl darāms, lai tā kļūtu par priekšzīmīgu teorētisko zināšanu apgūšanas centru. Taču mācību kabineti jau daļēji iekārtoti, sagādāti arī vajadzīgie uzskates līdzekļi. Daļa telpu kalpo tīri praktiskām vajadzībām darbarīku nolikšanai. Nav šaubu, ka mācību centra pilnveidošana turpināsies”.

Ir redzams, ka vecajai skolai kaut kad padomju okupācijas laikos piebūvēts arhitektūras šedevrs – piebūve no sarkaniem ķieģeļiem. Mūsdienās šīs ēkas nevienam vairs nav vajadzīgas, ir pamestas un ar izsistiem logiem.

Adrese: Jelgava, Miezītes ceļš 33