1750. gadā zemes īpašnieki
Tarnovski ierīkoja Butautu muižu 13 km attālumā no Biržiem un tikai 1,5 km
attālumā no Latvijas robežas. Vēlāk Butautu muižas attīstībā iesaistījās Džons
Krafts, kuram kopā ar brāli Sanktpēterburgā piederēja restorāns. Krafts ar
jaunām idejām un uzkrāto pieredzi tajā laikā pārveidoja Butautu muižas alus
darītavu par labi zināmu alus darītavu Lietuvā. Viņš
sāka kolekcionēt dažādus alus darīšanas instrumentus no Krievijas, Vācijas, kas
vēlāk kļuva par izveidotā muzeja eksponātiem. Krafta iesākto pārņēma viņa dēls
Leons Krafts. Tieši L.Krafts sāka sadarboties ar Rīgā esošajiem uzņēmējiem un
eksportēt Butautu muižas ražoto alu. Tolaik Butautu muiža pārdzīvoja zelta
laikmetu – tā bija iecienīta vieta, kur, dodoties uz Rīgu, cilvēki piestāja un
apmeklēja slaveno alus darītavu.
2004.gadā aldaris Darius
Vizbaras ar entuziasmu sāk atjaunot alus darītavu un pašu muižu. Gadu vēlāk sāk
ražot alu pēc grāfa Tiškeviča 1858.gadā izveidotas receptes. Tas tiek pildīts
ekskluzīvās 1 litra pudelēs. Tas ieguvis Lietuvas Gada produkta zelta medaļu.
Adrese: Lietuva, Biržu rajons, Butautai